Referenties


 
Ik ben veel gepest en daar werd ik onzeker en verdrietig van. Ik kreeg ook vaak buikpijn. Na de hypnose voel ik me sterk en heb meer zelfvertrouwen. Ook de buikpijn heb ik niet meer. Super bedankt!
Pipa  (9 jaar)


Ik was heel bang voor een prik. Nu moest ik de HPV prik halen. Na de hypnose ging het veel makkelijker en had ik geen angst meer en het deed geen pijn! 
Annemijn (13 jaar) 

Mireille heeft mij geholpen bij mijn faalangst. Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen! Heel erg bedankt voor de behandeling!” 
Jente (11 jaar)


 
Ik was echt heel bang voor alle honden. Ik durfde niet eens bij vriendinnen te spelen die een hond hadden. Ook op straat was ik bang als ik een hond aan zag komen. Het belemmerde me echt. Na 1 sessie was ik helemaal van mijn hondenangst af! Ik ben echt super blij en kijk mij nu eens!!
Madelief  (12 jaar)


Mijn dochter Noor, is een meisje dat bang aangelegd is. Als ze iets spannend vindt gaat ze dat het liefst uit de weg. Zo is ze bijvoorbeeld bang om met een boot of trein mee te gaan en houdt ze daardoor niet van op vakantie gaan. 
 
We maakte een afspraak bij Mireille van Hypnozem. Wat een lieve vrouw! Ze stelt je meteen op je gemak, straalt rust uit, is heel geduldig en begrijpend zonder zweverig te zijn (want daar ben ik een beetje allergisch voor). Rustig besprak ze alles met Noor en ik vulde hier en daar aan. 
  
We zijn nu 3 weken terug van vakantie. We hebben genoten: we zijn naar het platteland van Engeland geweest en een paar dagen naar Londen. Dus: ferry, metro, trein, rondvaartboot, bus, dubbeldekker! Alles ging prima! Ook op de achterbank ging het goed via de achteruitkijk spiegel kreeg ik een vette knipoog van haar terwijl haar broers ruzieden.

Noor  (10 jaar)





Via mijn  huiswerkbegeleiding ben ik bij Mireille terecht gekomen. Ik zat in 6 VWO en ik had faalangst. Vooral tijdens  de examenperiodes kreeg ik last van slaapproblemen, waardoor ik overdag zo moe was dat ik me niet kon concentreren op. Ik voelde een soort knoop in mijn maag. Ik ben een paar keer bij Mireille geweest. Het is echt bizar hoe dat werkt! Maar het werkt! Mijn examens heb ik zonder stress kunnen maken.
Ik ben geslaagd! 
Luuk (19 jaar)


"Kinderhypnose is uitgegroeid tot een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode voor vele problemen" 

Hypnose bij Kinderen

Hypnose wordt steeds meer toegepast bij kinderen met acute en chronische pijn. Dat is niet zo verwonderlijk, want kinderen reageren vaak heel goed op hypnose. Ze kunnen het bij zichzelf leren toepassen. Maar het helpt ook als de ouders zich in hypnose verdiepen. Veel kinderen hebben angsten, een verminderd zelfvertrouwen of komen bij de kinderarts met buikpijn zonder dat daar een onderliggende medische oorzaak voor is. Wanneer er geen ziekte of afwijking te vinden is voor de pijn is er sprake van functionele buikpijn. Het pijnsysteem van het kind is dan min of meer op hol geslagen: er ontstaat hevige pijn op momenten dat dit lichamelijk gezien niet ‘nodig’ is.
In de meeste gevallen gaat functionele buikpijn na een aantal jaren vanzelf over. Steeds meer ziekenhuizen in Nederland passen echter hypnotherapie toe. Voor kinderen met functionele buikpijnklachten blijkt hypnose namelijk een zeer effectieve behandelmethode te zijn. Al na een paar behandelingen kan de pijn volledig verdwijnen.

Prof. dr. Benninga uit het Amsterdam UMC noemt hypnotherapie zelfs de meest aangetoonde effectieve methode voor kinderen met functionele buikklachten. Hij is kinderarts maag-darm-leverziekten en onderzocht het effect van hypnose bij kinderen.
De resultaten verrasten hem behoorlijk: maar liefst 85% van zijn patiënten die behandeld werden door een hypnotherapeut werd na vijf à zes behandelingen beter. Van de kinderen die door de kinderarts werden behandeld met medicijnen en gesprekken, werd slechts 25% beter.

Mijn kind onder hypnose?

Inmiddels is hypnotherapie een wetenschappelijk bewezen therapie bij functionele buikpijnklachten. De behandeling is bovendien door de Nederlandse Vereniging Kindergeneeskunde erkend en opgenomen in de richtlijnen voor kindergeneeskunde in Nederland.
Toch klinkt het best heftig; een kind onder hypnose brengen. Veel mensen zien hypnose als iets wat gebeurt in shows, dat mensen dingen doen die ze eigenlijk niet willen.’ 
Ik leg de ouders dan uit dat kinderen door hypnose juist heel goed in staat zijn de controle te krijgen over zichzelf. Tijdens de hypnose gaan ze in gedachten naar een plek die voor hen heel fijn is. Daar krijgen ze bijvoorbeeld de opdracht om aan knoppen te draaien waarmee ze de pijn kunnen verminderen. Een soort dagdromen, dus. 

‘Het grappige’ is dat kinderen vaak veel meer openstaan voor hypnose dan volwassenen. Kinderen kunnen veel beter dagdromen, omdat ze nog onbevooroordeeld zijn. Hoe jonger het kind, hoe sneller het in de fantasiewereld terecht komt. Sommigen hebben zelfs hun ogen nog open en ze zijn al ergens anders. Kinderen zijn tijdens het spelen van een spel op een tablet, of het lezen van een boek al in een soort trance, wat al bijna gelijk is aan een hypnotische trance. Een effectieve introductie is bijvoorbeeld dat ze een erg ontspannen en rustig moment ingaan waarbij ze hun verbeelding gebruiken om bepaalde problemen op te lossen. Het is daarbij belangrijk dat het kind ook echt geïnteresseerd is in een positief resultaat van de hypnose en dus ook daadwerkelijk van het probleem afgeholpen wil worden. Niet dat het iets is waar bijvoorbeeld de ouders last van hebben.

Kinderen zijn van nature gewend om heen en weer te schakelen tussen realiteit en verbeelding. Ze hebben een levendige fantasie en een creatieve geest. Vooral kinderen tussen de 5 en 14 jaar zijn makkelijk te hypnotiseren: zij zijn het meest gevoelig voor therapeutische suggesties. Behandelingen bij kinderen kunnen daardoor korter zijn dan bij volwassenen, Kinderen vinden hypnose bovendien plezierig. De hypnotherapeut maakt vaak gebruik van verhalen, avonturen of zelfs heldenfiguren uit het leven van het kind om positieve veranderingen teweeg te brengen. De hypnose wordt wel aangepast op de leeftijd en ontwikkeling van het kind, dus bij oudere kinderen zal de therapie er iets anders uitzien dan bij jonge kinderen. 

Share by: